Leta i den här bloggen

onsdag 21 september 2011

Banoffpaj - receptet







Banoffpaj - en av mina absoluta favoriter!!

Botten:
200 g digestivekex
100 g smör

Fyllning:
1 burk söt kondenserad mjölk, ca. 400 g
2-3 bananer
2 dl vispgrädde
(Lite mörk choklad)


Ta bort etiketten på burken med den kondenserade mjölken. Lägg den i en stor kastrull och fyll på med vatten tills burken är helt täckt. Låt koka utan lock i ca. 3 timmar och fyll på med vatten varefter det kokar bort.

Kör digestivekexen till smulor i en matberedare, smält smöret, tillsätt det och kör ihop det med smulorna. Tryck sedan ut det hela i en springform på ca. 24 cm och ställ kallt tills det är dags att fylla bottnen.

När burken kokat färdigt läggs den i kallt vatten en liten stund för att svalna. Öppna den sedan och bred ut kolan i pajskalet. Skiva bananerna och lägg ut dem över kolan, vispa grädden och bred ut den över alltihop. Toppa med bananskivor och riven choklad eller sikta över kakao
Låt pajen stå i kylskåpet tills det är dags att äta av den.

- Jennie på Sandbloms konditori

Location:Sandbloms konditori

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar