

Banoffpaj - en av mina absoluta favoriter!!
Botten:
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
1 burk söt kondenserad mjölk, ca. 400 g
2-3 bananer
2 dl vispgrädde
(Lite mörk choklad)
Ta bort etiketten på burken med den kondenserade mjölken. Lägg den i en stor kastrull och fyll på med vatten tills burken är helt täckt. Låt koka utan lock i ca. 3 timmar och fyll på med vatten varefter det kokar bort.
Kör digestivekexen till smulor i en matberedare, smält smöret, tillsätt det och kör ihop det med smulorna. Tryck sedan ut det hela i en springform på ca. 24 cm och ställ kallt tills det är dags att fylla bottnen.
När burken kokat färdigt läggs den i kallt vatten en liten stund för att svalna. Öppna den sedan och bred ut kolan i pajskalet. Skiva bananerna och lägg ut dem över kolan, vispa grädden och bred ut den över alltihop. Toppa med bananskivor och riven choklad eller sikta över kakao
Låt pajen stå i kylskåpet tills det är dags att äta av den.
- Jennie på Sandbloms konditori
Location:Sandbloms konditori
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar