Leta i den här bloggen

söndag 11 september 2011

Nanbröd / tortilla - receptet







Ska baka Nanbröd







I torr stekpanna, ca 2min på varje sida







Så gott!
Perfekt till kvällens indiska middag (eller till tacosen på fredag)


Receptet

5 dl mjöl
2 krm salt
2 krm bakpulver
50 g smält smör
2 dl vatten
En skvätt (3-4 msk) olja

Häll allt i matberedare och låt det gå tills allt blandat och degen inte kladdar.
Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen är för kladdig.

Dela degen i ca 8-10 delar.
Rulla varje del till en rund boll och kavla sedan på mjölat bord till tunna platta runda bröd.
Lägg en i taget i torr het stekpanna. Ca 2min på varje sida.
Låt svalna något på galler.

- Jennie på Sandbloms konditori

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar