
Kladdkaka med Daimgrädde
Kaka
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 krm salt
Daimgrädde
2 1/2 dl grädde
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk florsocker
100 g Daim - krossa den eller använd Daimkulor
Börja med kakan.
Smält smör, bryt ner chokladen i det varma smöret och blanda försiktigt ihop
Vispa ägg och socker lätt
Rör ner chokladsmeten
Rör ner mjöl och salt
Blanda till en jämn smet/massa
Grädda i form med löstagbar kant i ca 15min i 200 grader
Låt gärna kakan stå i kylen (om du kan hålla dig) för den är om möjligt ännu godare dagen efter!
Precis innan du ska servers kakan lägger du på Daimgrädden
Vispa grädde, kakao och florsocker fluffigt
Vänd ner den krossade Daimen
Bred allt över kakan
- Jennie på Sandbloms konditori
Location:Sandbloms konditori
Jag måste prova den där dajmgrädden! Har varit på g att göra den flera gånger men det faller i glömska hela tiden :)
SvaraRadera