Leta i den här bloggen

torsdag 22 september 2011

Kladdkaka med Daimgrädde - receptet






Kladdkaka med Daimgrädde

Kaka
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 krm salt

Daimgrädde
2 1/2 dl grädde
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk florsocker
100 g Daim - krossa den eller använd Daimkulor

Börja med kakan.
Smält smör, bryt ner chokladen i det varma smöret och blanda försiktigt ihop
Vispa ägg och socker lätt
Rör ner chokladsmeten
Rör ner mjöl och salt
Blanda till en jämn smet/massa
Grädda i form med löstagbar kant i ca 15min i 200 grader
Låt gärna kakan stå i kylen (om du kan hålla dig) för den är om möjligt ännu godare dagen efter!

Precis innan du ska servers kakan lägger du på Daimgrädden
Vispa grädde, kakao och florsocker fluffigt
Vänd ner den krossade Daimen
Bred allt över kakan

- Jennie på Sandbloms konditori

Location:Sandbloms konditori

1 kommentar:

  1. Jag måste prova den där dajmgrädden! Har varit på g att göra den flera gånger men det faller i glömska hela tiden :)

    SvaraRadera